Aalsmeer stuurt brief naar Duitse clubs

Aalsmeer heeft brieven naar Duitse clubs gestuurd waarin de landskampioen een samenwerking voorstelt. Dat schrijft Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Doel van die samenwerking is om de talenten van die clubs bij Aalsmeer zich beter te laten ontwikkelen. Trainer/coach Bert Bouwer kan daardoor over talentrijke spelers uit ons buurland kan beschikken.

Al vroeg weg
Aalsmeer maakt zich zorgen over Nederlandse talenten die op jonge leeftijd hun heil over de grens zoeken. Afgelopen zomer besloten jongelingen Thomas Houtepen en Tom Zwarthoed van respectievelijk Aalsmeer en Volendam de stap naar derde Bundesliga-club TV Cloppenburg te maken. Door talenten uit Duitsland te verwelkomen zal het niveau van de BENE-League en eredivisie groeien. Zo denken de Noord-Hollanders over de samenwerking.

Het mes snijdt aan twee kanten en met die filosofie wil Aalsmeer zich nog steviger verankeren in de Nederlandse competitie. Het biedt, zo schrijft het in de brief, een doelgericht Topsportprogramma voor 16- tot 21-jarige talenten. Met zes tot zeven wekelijkse baltrainingen, drie tot vier krachttrainingen, toptrainers, voedingsprogramma’s, sportmaaltijden, fysiotherapie, ondersteuning bij huisvesting en werkgelegenheid.

Terug naar Duitsland
Als de goed opgeleide spelers zowel lichamelijk als geestelijk gerijpt zijn, kunnen ze sterker in de Duitse competitie terugkeren, is de verwachting. De Duitse verenigingen krijgen dan gevormde spelers terug en Aalsmeer kan zijn opleidingsinstituut verder uitbouwen en efficiënter gebruiken. 

Foto: FotoReza

Advertentie