Aalsmeer wil in het spoor blijven, topduel in Zwartemeer

In de zevende speelronde van de BENE-League ontvangt landskampioen Aalsmeer Bevo. De thuisploeg wil via een thuiszege aansluiting bij de top-3 van de competitie houden.

Advertentie

Met acht punten uit zes wedstrijden staat Aalsmeer vierde op de ranglijst. Sporting Pelt, Achilles Bocholt en koploper LIONS hebben meer punten dan de formatie van Bert Bouwer.

Van de nul af
Door Bevo in De Bloemhof te kloppen hoopt de ploeg in het zwart-goud, waar Tim Bottinga op schot is, in het spoor van de titelkandidaten te blijven. Aan het eind van de reguliere competitie plaatst de top-4 van de BENE-League zich voor het finaleweekend.

De gasten uit Panningen zijn eindelijk van de nul af. Een week geleden werd in de slotseconde tegen Tongeren een punt gepakt. Dario Polman zorgde in de break-out voor de 30-30. Bij Bevo zat Sven Hemmes voor het eerst op de bank.

Advertentie

Zonder Vermeer
In Zwartemeer een topduel. Thuisploeg Hurry-Up is al vier speelrondes ongeslagen en ontvangt in eigen hal de titelhouder van de BENE-League: Achilles Bocholt. De bezoekers uit België verloren een week geleden hun eerste competitiewedstrijd. LIONS bleek met 31-34 te sterk.

Hurry-Up moet het nog altijd doen zonder Bernie Vermeer. Topschutter René Jaspers is tegen Achilles Bocholt wel van de partij. De linkerhoekspeler staat op de reservelijst van Oranje voor het trainingsweekend in Noorwegen waar de nationale ploeg gaat oefenen tegen het thuisland en Denemarken.

Geert Hinskens
Promovendus Quintus, twee punten na zes wedstrijden, doet gelijktijdig de deuren open voor Volendam. Een speciaal duel voor trainer/coach van de Heulse formatie Geert Hinskens. Als speler heeft hij een rijk verleden bij Volendam. Ook Jordan Beukman gaat het in het wit-groen opnemen tegen zijn vorige werkgever.

Programma BENE-League:
Aalsmeer – Bevo
Hurry-Up – Achilles Bocholt
Initia Hasselt – Sporting Pelt
Tongeren – LIONS
AtomiX – Visé
Quintus – Volendam

Foto: FotoReza

Advertentie