Aalsmeer zet Volendam te kijk

Aalsmeer heeft in de strijd om een finaleticket een belangrijke zege in Volendam geboekt. Na rust zette de landskampioen de thuisploeg te kijk: 21-33.

In de eerste helft kon Volendam nog mee met de runner-up in de HandbalNL League. Bij 13-16 klonk het rustsignaal.

13-20
Na de pauze was Aalsmeer heer en meester. De eerste vier goals in de tweede helft werden door de bezoekers gemaakt. Vaidas Trainavicius, Don Hartog, Oranjeheer Samir Benghanem en opnieuw Hartog tilden de score naar 13-20.

Pas na een kwartier na rust scoorde de formatie van Geert Hinskens, tot aan de derby slechts één punt achter Aalsmeer, de tweede goal. Tim Bottinga zorgde op de vloer van de concurrent voor het eerste gaatje van twaalf doelpunten (21-33).

Veertien om elf punten
Door de derbyzege is het gat tussen Aalsmeer en Volendam gegroeid naar drie punten. Met nog twee speelrondes in de HandbalNL League lijkt de finale te gaan tussen koploper LIONS en de ploeg waar trainer/coach Bert Bouwer afscheid gaat nemen.