Skip to main content

Aanwinsten aangekomen in Zwartemeer, vijfde nieuweling voor Hurry-Up is onderweg

BENE-Leagueploeg Hurry-Up is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Vier nieuwelingen hebben zich gisteravond aan het thuispubliek laten zien.

Advertentie

Dat blijkt uit een reportage van RTV Drenthe. De Hongaarse rechteropbouwer Daniél Tako, Wouter Pronk, Nicolai Schoemaker uit Denemarken en oud-international Patrick Miedema zijn nieuw in Zwartemeer.

Laatstgenoemde verscheen na de eerste training, bezocht door zo’n twintig fans, van het nieuwe speeljaar voor de camera van de regionale omroep. Na tien jaar in Duitsland gaat Miedema (31) voor Hurry-Up debuteren in de BENE-League. “Mijn rol bij deze club is niet heel anders dan de voorgaande jaren. Misschien probeer ik iets meer ervaring over te brengen op mijn teamgenoten”, aldus de voormalig spelmaker van HSG Nordhorn-Lingen.

Meer gogme
Drie nieuwelingen zijn de 25 al een tijdje gepasseerd. “Dat is redelijk bewust”, geeft trainer/coach Joop Fiege toe. “We hebben de afgelopen jaren de juiste keuze niet altijd gemaakt. We hebben het vaak gehad over gogme, dat soort termen. Ik denk dat we nu een aantal jongens erbij hebben die het spel goed kunnen lezen waardoor we beter worden.”

Advertentie

Sverre Jansen heeft het aankomende seizoen al uit zijn hoofd gezet. De linkeropbouwer heeft een zware kruisbandblessure opgelopen en hoopt in september of oktober onder het mes te gaan.

Mooi project
Miedema vervolgt: “De BENE-League heeft zich enorm ontwikkeld. Ik vind dit een mooi project. Ik verwacht mooie dingen. Vooral ook veel plezier.” Waar hij bij HSG Nordhorn-Lingen steeds vaker een bijrol speelde, is Miedema in Zwartemeer een van de beoogde kartrekkers.

Afgelopen seizoen moest Hurry-Up het doen met een vijfde plaats. Hoe gaat Fiege ervoor zorgen dat de oranje-zwarten dichterbij de top van de BENE-League en ook HandbalNL League komen? “Puntjes sprokkelen, dat je erbij hoort, daar krijg je vertrouwen van. Afgelopen jaar hebben we pech gehad, vaak met een punt verschil verloren en dat knaagt. Dat moet je dit jaar beter doen.”

Portugees op komst
Miedema, Tako en ook Schoemaker – de Deense opbouwer is 30 en heeft ervaring op het hoogste niveau van Denemarken en in de tweede Bundesliga – aan de bal ziet Fiege zitten. Is de selectie van Hurry-Up al rond? Fiege verklapt dat donderdag een Portugese cirkelspeler in Zwartemeer aansluit: “Dat zou dan de laatste zijn.”

In het weekend van 3 en 4 september opent de formatie van Fiege de BENE-League uit bij Belgisch kampioen Visé.

Advertentie