Achilles Bocholt is furieus na afblazen finale

By 4 juni 2021België, Europa, Voorpagina

Achilles Bocholt is furieus op de Belgische bond. De KHBH heeft volgens de regerend landskampioen de finale die aanstaande zaterdagavond gepland stond zonder de juiste wegen te bewandelen afgeblazen.

Advertentie

Bij tegenstander Visé testten afgelopen dinsdag een aantal spelers positief op het coronavirus. Een dag later heeft de KHBH nog voor gesproken te hebben met de verantwoordelijke commissie de finale tussen Achilles Bocholt en Visé uitgesteld.

Raad van bestuur
Achilles Bocholt is woedend, want de afgeblazen finale moet op 12 juni worden ingehaald. “Het wordt hoog tijd dat de bond de eigen reglementen eens leest en ook naleeft”, laat secretaris Jan Evens weten in een Belgische krant. Onder geen beding gaat Achilles Bocholt over een week tegen Visé aantreden.

Evens: “Wie beslist er om de titelfinale uit te stellen? Dat hebben woensdag een aantal leden van het raad van bestuur gedaan. Alleen het paritair uitvoerend comité is hiertoe gemachtigd en zij hebben pas op donderdag vergaderd.”

Sergio Rola
Volgens Achilles Bocholt wordt door het verplaatsten van de eindstrijd de einddatum van de competitie, 5 juni, overschreden. “Bij ons hebben een aantal spelers reizen geboekt en Sergio Rola gaat volgende week terug naar Portugal. Wij hebben ook het recht om met de sterkst mogelijke opstelling in de finale aan te treden.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie