Deze acht landgenoten starten de strijd om de Belgische landstitel

By 13 mei 2017België, Voorpagina

In België starten ook Achilles Bocholt en Callant Tongeren vandaag de titelstrijd. Acht landgenoten komen in actie tijdens de finale om het kampioenschap.

Advertentie

Bij favoriet Bocholt, dat eerder de BENE-League wist te winnen, staan Alberts, Cremers en Kittel onder contract. Voornamelijk doelman Bjorn Alberts vertolkt een hoofdrol in het groen van de titelhouder. De ervaren sluitpost is een belangrijke schakel bij Achilles Bocholt.

Hoofdtrainer
Bij opponent Callant Tongeren is de Nederlandse inbreng nog groter. De ploeg staat onder leiding van Limburger Maurice Canton. De oefenmeester werkte in eigen land onder meer met de talenten van OCI-Lions. Met Canton aan het roer werd Tongeren gezien als favoriet voor de winst in de BENE-League. Tijdens de Final4 werd de Belgische club geklopt door de Limburg Lions.

Beste doelman
Bij de wit/zwarten kunnen Jean-Paul Stijnen, Martijn Meijer en Rudi Schenk rekenen op een basisplaats. Laatstgenoemde werd verkozen tot beste doelman van de BENE-League. Reserve-goalie Kilian von den Hoff, vorig jaar nog actief voor HandbaL Venlo, is de achtste landgenoot in de finale.

Drie duels
Vanavond wordt het startschot gegeven van de eindstrijd. In Tongeren klinkt om 20:15 het eerste fluitsignaal. Een week later is de return in Bocholt. Mocht de stand na twee wedstrijden gelijk zijn wordt de derde, en beslissende, finale gespeeld in de hal van de regerend landskampioen.

Foto: FotoReza

Advertentie