Alleen wonder tegen titelhouder kan Oranje helpen

0

Alleen een wonder tegen Spanje kan Oranje in de hoofdronde van het EK helpen. De nationale ploeg moet vanavond de titelhouder met groot verschil kloppen om uitschakeling op het eindtoernooi te voorkomen.

De overwinning op Letland zorgde voor veel euforie in het Nederlandse kamp. De zege werd betiteld als historisch. “Nu staan we in de boeken”, liet Bobby Schagen weten in de podcast Spielmacher.

Bij doelman Gerrie Eijlers ging snel de knop om. “We hebben in het laatste groepsduel tegen Spanje nog iets om voor te spelen. Dat voelt goed. Al moeten we reëel zijn: het is de sterkste ploeg van de groep.”

Ruime overwinning
Door de ruime nederlaag tegen Duitsland eerder in Trondheim (23-34) lijkt de hoofdfase van het EK ver weg voor Nederland. Alleen een heel ruime overwinning op Spanje kan de nationale ploeg helpen. Ervan uitgaande dat Duitsland eerder op de speeldag afrekent met Letland.

De Spaanse ploeg spat uiteen van ervaring. Spelers als Dujshebaev, Etrerrios en Maqueda acteren al jaren op het hoogste, internationale, niveau. Tegen Duitsland, een 33-26 zege, werd doelman van Barcelona Perez de Vargas uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Ziggo Sport
Nederland speelt vanavond om 20:30 tegen Spanje. Het treffen wordt uitgezonden op Ziggo Sport.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here