Skip to main content

Allesbeslissende wedstrijd in Duitse titelstrijd live

Om 15.10 uur begint in Thüringen de allesbeslissende wedstrijd om de Duitse titel. Op de allerlaatste speeldag komt het tot een ware climax. De twee koplopers Thüringen HC en HC Leipzig nemen het tegen elkaar op in een direct duel om de titel.

Beide ploegen hebben precies hetzelfde aantal punten en de winnaar mag zich dus kronen tot landskampioen. Bij een gelijkspel is Thüringen kampioen, vanwege een beter doelsaldo. De heenwedstrijd tussen beide ploegen werd in januari gewonnen door Thüringen met 30-34. Saillant detail: volgende week vrijdag treffen beide teams elkaar ook nog eens in de Final Four om de Duitse beker.

Advertentie

Neemt Snelder afscheid met alweer een titel?
Thüringen, met de afscheid nemende Danick Snelder en Anouk van de Wiel, is de kampioen van 2011, 2012, 2013, 2014 én 2015. Dit jaar heeft de ploeg echter een hoop concurrentie gehad. TuS Metzingen en SG BBM Bietigheim maakte allebei lange tijd nog kans op het kampioenschap, maar uiteindelijk zijn Thüringen en Leipzig overgebleven en komt het op de laatste speeldag dus tot een direct duel om de titel.

De wedstrijd begint om 15.05 uur en is hier te volgen!

Foto: IHF

Advertentie