Skip to main content

“Aan de bak tegen handbalgrootmacht Duitsland”

Vanavond in Almelo spelen de heren van Jong Oranje hun eerste oefeninterland in de aanloop naar het EK in Denemarken. De ploeg van Monique Tijsterman en Lars Hoogeveen is vanaf afgelopen zaterdag bij elkaar om zich voor te bereiden op het hoofdtoernooi dat op 28 juli van start gaat. 

Advertentie

“We hebben wat dingen geprobeerd”
Er werd dit weekend al geoefend tegen Eredivisionist Alphadeuren/Houten. Het duel werd helaas verloren met 34 – 39. Absoluut geen ramp volgens assistent bondscoach Lars Hoogeveen. “De jongens hadden nog een pittige training in de benen zitten en het is sowieso altijd even zoeken in zo’n eerste wedstrijd”, vertelt Hoogeveen. “We hebben ook veel doorgewisseld en veel jongens hebben op nieuwe posities gespeeld. We hebben wat dingen geprobeerd, want daar is de voorbereiding voor”.

Oefeninterland tegen Duitsland
Inmiddels hebben de heren Houten alweer verlaten en zijn ze afgereisd naar Almelo om het voorbereidingsprogramma verder op te pakken. Vanavond om 19:30 uur spelen de heren in de IISPA Hal in Almelo een oefeninterland tegen handbalgrootmacht Duitsland. Een tegenstander die zich net als Oranje aan het voorbereiden is op het EK in Denemarken. “Duitsland is al wat langer bij elkaar dan wij. Ze hebben vorige week het 4-landentoernooi in Zwitserland gewonnen. In de finale wonnen ze van Zwitserland. Een tegenstander die wij ook weer tegenkomen tijdens het 4-landentoernooi in Eindhoven. Zo kunnen we kijken waar we als groep staan”.

“De sfeer zit er lekker in en iedereen is fit”

Hoogeveen verwacht vanavond in Almelo een hoop vuurwerk, want de Duitsers zijn erg fanatiek volgens de Drent. “We zullen echt aan de bak moeten, want Duitsland is een echte handbalgrootmacht. We hopen dan ook dat er een boel mensen ons komen steunen, want er komen behoorlijk wat Duitse supporters mee. Wij gaan er hoe dan ook alles aan doen om er een mooie wedstrijd van te maken. De sfeer zit er bij ons lekker in en iedereen is fit op wat kleine pijntjes van de zware training na. We gaan met een goed gevoel richting de wedstrijd”.

De wedstrijd Nederland – Duitsland start vanavond om 19:30 in de IISPA Hal te Almelo (Adres: Stadionlaan 60, Almelo). Op 6 juli speelt Oranje opnieuw tegen de Duitsers in Verl. Daarna zal de selectie doorreizen naar Frankrijk voor twee oefeninterlands tegen Frankrijk.

Foto: Jong Oranje HerenAdvertentie

Join the discussion 3 Comments