Skip to main content

“Als er iets goeds komt, denk ik daar wel over na”

Met vijf goals en uitstekend werk in de dekking was Evert Kooijman een belangrijke schakel van OCI-Lions in de bekerwinst op Kras/Volendam. De cirkelloper sprak in dagblad De Limburger over zijn toekomst bij de regerend landskampioen.

Advertentie

De 21-jarige Limburger stapt langzaam uit de schaduw van collega-lijnspeler Ivo Steins. “Aanvallend wisselen Ivo en ik elkaar goed af”, begint Kooijman in De Limburger na de 35-24 overwinning. “Hij is iets kleiner, ik ben iets groter. Dat werkt prima.”

Steins
Toch zal de voormalig jeugdinternational ook volgend seizoen niet de onbetwiste nummer één zijn op de cirkelpositie. Steins verlengde zijn contract en liet weten nog jaren de kleuren van de Limburgse Leeuwen te willen verdedigen. Het zet Kooijman aan het denken.

“Ik heb het prima naar m’n zin, maar wil ook doorontwikkelen”, is hij eerlijk. “Ik heb een goed EK gespeeld met Jong Oranje afgelopen zomer en er lopen wat dingen. Ik hoef nog niet per se weg, maar als er iets goeds komt, denk ik daar wel over na.”

Hoofdprijzen
Met Lions is Kooijman in de race om twee hoofdprijzen. Donderdagavond bereikte de formatie van Mark Schmetz de halve finale van de beker. Zaterdag wacht in de nacompetitie KWS/Quintus. Bij winst zet Lions een grote stap richting de kruisfinales om de landstitel.

Foto: FotoReza

Advertentie