Alternatieve competitie nog ver weg

De kans is klein dat er in april en mei een alternatieve competitie voor ongeteste eredivisieteams en alle ploegen in de breedtelaag daaronder gespeeld gaat worden.

Advertentie

Begin vorige maand heeft het NHV alle verenigingen van het land gemaild met daarin een hoopvol plan in de lente nog in actie te komen. Een alternatieve competitie zou een brug moeten slaan tussen het huidige, verloren seizoen en volgend jaar.

Meer trainingsmogelijkheden
Doordat versoepelingen ver weg zijn, lijkt ook een streep te kunnen door de alternatieve competitie. Ondanks dat het NHV in samenwerking met alle clubs reeds een programma in elkaar heeft gezet. Een nobel streven, maar daar is de samenleving nog niet.

Sinds een aantal weken mogen ook jongvolwassenen weer binnen anderhalve meter van elkaar trainen. Dat gebeurt buiten, omdat in heel veel gemeentes de sporthallen nog dicht blijven. Alleen voor de top, dat zich twee keer in de week moet laten testen, wordt een uitzondering gemaakt.

Nog even geduld
De handbalkaravaan door de regio, de alternatieve competitie is meer op locatie dan sterkte ingedeeld, blijft nog even stilstaan. Pas wanneer meer trainingsmogelijkheden gaan volgen zal er ook weer gekeken worden naar het spelen van wedstrijden in eigen regio.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie