Skip to main content

Ambitieuze Van Lier met Quintus op belangrijk kruispunt

By 9 juli 2020Eredivisie, Voorpagina

Rob Vis ging, Geert Hinskens kwam. Talenten hebben zich gemeld, twintigers zijn gestopt. Eredivisionist Quintus heeft komend seizoen een ander gezicht, maar het gezonde verstand van Jack van Lier (34) – die met de Heulse formatie op een kruispunt staat – is gebleven.

Advertentie

Op 23-jarige leeftijd raakte Van Lier zwaar geblesseerd aan zijn knie. Via VELO uit het nabijgelegen Wateringen was de oud-cirkelspeler in Kwintsheul terechtgekomen. “Ik studeerde aan de ALO. Lesgeven en trainen vond ik steeds leuker worden. Toen heb ik na mijn blessure op jonge leeftijd gekozen om voor mijn vak te kiezen”, opent Van Lier.

Twee seizoenen geleden werd hij aangesteld als hoofdtrainer van de opleidingsploeg. “Extra speciaal als je namens zo’n grote club als Quintus als een van de hoofdtrainers aan de slag mag. Toen ik samen met Rob Vis het eerste ging doen had de buitenwacht misschien twijfels, maar de groep stond snel achter ons. Ik ben blij dat ik dat werk mag voorzetten met Geert Hinskens.”

Schikken
Onder Van Lier en Vis eindigde Quintus bovenaan de eredivisie. Een promotieverzoek veegden de groen-witten van tafel. “Quintus is een springplank. We kunnen nooit – qua boekhouding en faciliteiten – concurreren met clubs als Bevo en Volendam. Tenminste, niet op dit moment. Dan moet er een keuze gemaakt worden door de clubleiding van Quintus. Ik ben ambitieus, maar dan moet er geïnvesteerd worden. Als hoofdtrainer ben je soms maar een pion en moet je, je schikken. Daar heb ik op dit moment vrede mee.”

Advertentie

“Ik wil spelers sociaal sterker maken en ze vooral in hun waarde laten en benutten”, vertelt Van Lier zijn coachingsstijl. “Geert is analytischer. Ik geloof in een gelijkwaardige samenwerking. We moeten onze eigen kracht inzetten. De samenwerking verloopt soepel. We zijn ook erg tevreden met de groep.”

Werklust
Een twintiger als Lex Dofferhoff, oud-aanvoerder van Quintus, besloot net als andere leeftijdsgenoten te stoppen. Daardoor bewoog de eredivisionist uit Kwinstheul zich flink op de transfermarkt. “Jongens hebben door de jaren heen een baan, vriendin of huis gekregen. Voor hen is het tijd voor andere dingen”, zegt Van Lier. “Dan moet je, je netwerk inzetten. We hebben goede versterkingen binnen gehaald. Per positie hebben we twee verschillende type jongens. Dat maakt ons divers. Daarnaast groeit de werklust. De talenten willen er veel voor laten.”

“De talenten willen er veel voor laten”

Collin de Vette keert na een avontuur bij BENE-Leagueploeg Volendam terug bij Quintus. Talenten Pieter van der Velden (Tachos) en Martijn Poot (Bevo 2) komen over van een competitiegenoot. Van Lier: “We willen onze faciliteiten blijven verbeteren. De jonge honden kunnen bij ons om de titel strijden en wat laten zien. Ik ben benieuwd waar Quintus over een paar jaar staat.”

BFC en WHC-Hercules
“Ik denk dat de eredivisie na de zomer sterk gaat zijn. Ploegen als BFC en WHC-Hercules hebben zich versterkt. Houten keert terug uit de BENE-League”, besluit Van Lier. “Wij mogen, gezien de resultaten van afgelopen seizoen, best uitspreken dat we voor de eerste plaats gaan.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 11 Comments