Skip to main content

Amerikaan Binderis is nieuwe cirkelspeler van Volendam

By 17 augustus 2020BENE-league, Competities, Voorpagina

Volendam heeft in de Amerikaan Alexander Binderis (23) een nieuwe cirkelspeler gevonden. De nieuweling komt over van het Zweedse IFK Tumba.

Advertentie

Binderis speelde eerder voor Huddinge HK en Hammarby Handboll. Het contact met Volendam kwam op gang na een aanbeveling van landgenoot Mark Ortega. De hoofdtrainer van de damesploeg van Volendam raakte met Jan Kes, vanuit de technische commissie betrokken bij de scouting van de herentak, in gesprek over de zoektocht naar een nieuwe cirkelspeler.

Het publiek in Volendam kan met Binderis een energieke speler verwachten. “Ik geef altijd alles en worstel als cirkelspeler graag met mijn tegenstanders. Ik ben loyaal naar het team en laat mezelf horen op het veld.”

Dubbele nationaliteit
De nieuweling moet de vacature op de lijn invullen. Positiegenoot Tim Claessens verkast naar Achilles Bocholt. In 2019 besloot Léon van Schie, specialist op de cirkel, te stoppen.

Advertentie

De Amerikaan groeide op in Zweden en bezit daardoor een dubbele nationaliteit. “Ik heb voor zowel Amerika als Zweden jeugdinterlands gespeeld, maar toen ik twintig jaar was koos ik voor Team USA. Zij speelden dat jaar in de kwalificatierondes voor de IHF Men’s Junior World Championship en ik wilde graag voor het land uitkomen.”

Rob Goudriaan
“We hebben intern met de technische staf veel gesproken over wat voor type speler we nodig hadden”, vertelt Kes. “We zochten een fysiek sterke cirkelloper, die als leider voorop gaat in de strijd. Mark Ortega gaf ons aan de hand van dit profiel de tip om Alexander te bekijken.”

Binderis is de tweede aanwinst van Volendam. Eerder begroette trainer/coach Hans van Dijk Rob Goudriaan. De goalie van Jong Oranje is overgekomen van eredivisionist Hellas.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie