Skip to main content

Analist en oud-wereldkampioen Fritz (46) gaat weer tussen de palen staan

By 28 mei 2021Duitsland, Europa, Voorpagina

Analist van Sky Sports en oud-wereldkampioen Henning Fritz gaat op 46-jarige leeftijd weer tussen de palen staan.

Advertentie

Negen jaar na zijn laatste partij voor Rhein-Neckar Löwen keert de Duitse doelman bij kampioenskandidaat SG Flesnburg-Handewitt terug. Hij vervangt in de laatste vijf weken van het seizoen de geblesseerde positiegenoot Benjamin Buric.

Olympische Spelen van 2004
In 2007 werd Fritz met de nationale ploeg van Duitsland wereldkampioen. Drie jaar eerder pakte de ervaren goalie zilver op de Olympische Spelen van 2004 in Athene. In 2012 hield Fritz het voor gezien.

Daarna ging hij als analist aan de slag bij Sky Sports. Onlangs deed de ballenstopper nog verslag van de wedstrijd SG Flensburg-Handewitt – Rhein-Neckar Löwen. Toen wist Fritz nog niet dat hij een telefoontje van de thuisploeg, met THW Kiel verwikkeld in de titelstrijd, zou krijgen.

Advertentie

Torbjorn Bergerud
Na de kwetsuur van Buric is SG Flensburg-Handewitt op zoek gegaan naar een stand-in van de Noor Torbjorn Bergerud. Hoofdcoach Maik Machulla, die bij SG Flensburg-Handewitt wordt geassisteerd door landgenoot Mark Bult, kwam uiteindelijk uit bij Fritz die door cross fit de afgelopen jaren zijn conditie op pijl heeft gehouden.

“De oplossing naar een snelle oplossing bleek lastig”, legt Machulla de keuze voor de veertiger uit. Fritz twijfelde niet lang om voor even terug te keren onder de lat en voor een nieuwe prijs te gaan: “‘SG’ is een sterk team.”

TBV Lemgo
Op zondag is 235-voudig international Fritz al inzetbaar wanneer SG Flensburg-Handewitt op bezoek gaat bij het TBV Lemgo van internationals Dani Baijens, Mark van den Beucken en Bobby Schagen. Er staan in de Bundesliga nog acht speelrondes op het programma.

Advertentie