Skip to main content

Andere namen laten zich in Gdansk zien, oefenzege naar Polen

By 30 december 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen zijn er niet in geslaagd thuisland Polen in het slotduel van de 4 Nations Cup te kloppen: 33-27 (17-16). In Gdansk lieten andere namen zich zien.

Advertentie

Bij 23-24 stond Nederland nog aan de goede kant van de score. Door fouten en missers kon Polen, voornamelijk in de break-out, de partij in eigen voordeel beslissen.

In Gdansk kan bondscoach Erlingur Richardsson al een aantal dagen geen beroep op spelers als Kay Smits en de getransfereerde Niels Versteijnen doen. Tegen Polen bleven ook Luc Steins en doelman Bart Ravensbergen een uur aan de kant. Zo kregen frisse gezichten de kans en deze grepen ze.

Bourget, Jansen en Stavast
Florent Bourget in de openingsfase, rechteropbouwer Tom Jansen daarna en in de tweede helft Ivar Stavast. In balbezit liet het drietal zich zien. Terwijl ze tijdens de geslaagde EK-kwalificatiefase er heel vaak niet bij zaten.

Advertentie

In beide bedrijven wist Oranje prima tegenstand te bieden tegen de EK-genoot, maar niet meer dan dat. In het uur maakte cirkelspeler van PSG Kamil Syprzak het verschil. Nederlandse doelman Dennis Schellekens kreeg geen vat op de schoten van de grote Pool die werd verkozen tot ‘MVP’ van de oefenwedstrijd.

Na de jaarwisseling
Met twee nederlagen en een oefenzege op TunesiĆ« stapt het Nederlands team vannacht op het vliegtuig. Na de jaarwisseling wachten twee wedstrijden in en tegen Zweden. Dan kan Richardsson ook weer uit spelers als Jorn Smits en Alec Smit – die nog in Denemarken nog voor de club moesten spelen, maar door besmettingen niet in actie kwamen – kiezen.

De grote vraag is: wie van de uitdagers heeft tijdens de 4 Nations Cup genoeg laten zien om ook in Zweden en het Europees kampioenschap zich in het tenue van de nationale ploeg te laten zien? Op 13 januari 2022 openen de Oranjemannen het EK in Boedapest tegen poulegenoot Hongarije. Ook IJsland en Portugal zitten in groep B.

Doelpuntenmakers Oranje: Ivar Stavast 6, Tom Jansen en Florent Bourget 5, Tommie Falke 4, Ephrahim Jerry 2, Rutger ten Velde, Dani Baijens, Robin Schoenaker, Bobby Schagen en Ivo Steins 1.

Foto: FotoReza

Advertentie