Skip to main content

Aristos en Olympia’89 aan kop in nacompetitie

Zes ploegen, waaronder twee eredivisionisten, strijden dit voorjaar voor één eredivisieticket. Def-Fire/Aristos en eerste divisionist Olympia’89 hebben goede papieren.

Advertentie

Aristos speelde dit weekend met 30-30 gelijk tegen Havas. De Amsterdammers, die het zonder de zieke oefenmeester Roestenburg moesten stellen, stonden een groot gedeelte van de wedstrijd achter. Door een ruime zege op Nieuwegein gaan de geel-blauwen aan kop in groep 1.

Verrassende koploper
In de andere poule is Olympia’89 de verrassende koploper. Zo wisten de Noord-Brabanders met dikke cijfers te winnen van eredivisionist ARBO Rotterdam. Na twee duels heeft Olympia’89 vier punten en ligt de formatie op koers voor de beslissende play-off.

ARBO Rotterdam leeft nog. Na het vertrek van hoofdtrainer Danny Baijens heeft zijn opvolger, Arjan Koster, voor het gewenste shockeffect kunnen zorgen. Streekgenoot WHC werd ingemaakt (22-33), waardoor ARBO Rotterdam nog in de race is om lijfsbehoud.

Tweeluik
De groepswinnaars gaan in een beslissende finale op voor het eredivisieplaatsje. De winnaar van het tweeluik komt na de zomer uit op het een na hoogste niveau van Nederland. Kampioen Volendam 2 en runner-up Quintus 2 zijn al zeker van promotie.

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie