Skip to main content

Aristos wint vierpuntenduel in Rotterdam

By 18 april 2017Eredivisie, Voorpagina

DEF-Fire/Aristos heeft op Tweede Paasdag uitstekende zaken gedaan in degradatiepoule B. Belager HARO werd in de slotminuut verslagen: 27-28. Een oude bekende bleek het goudhaantje voor de Amsterdammers.

Advertentie

In het zogenoemde vierpuntenduel in Rotterdam waren de belangen groot. Voorafgaand aan de wedstrijd had Aristos een puntje voorsprong. Bij een Zuid-Hollandse overwinning zou thuisploeg HARO zich weer mengen in de strijd om lijfsbehoud.

De Ruyter
Met twee minuten op de klok, en een overtalsituatie, leek HARO aan het langste eind te trekken. Echter was het toch de formatie van Ken van Hasselt, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij de cultclub uit de hoofdstad, die de overwinning greep. Routinier Jeroen de Ruyter dompelde de donkergroenen met de 27-28 in de slotseconde in rouw.

De Ruyter werd een aantal weken geleden opnieuw van stal gehaald. Na het eindsignaal was de boomlange schutter het middelpunt van een hossende geel/blauwe menigte. Door de winstpartij is de voorsprong van Aristos op de gevreesde laatste plaats drie punten. Er staan nog twee duels op het programma.

Tachos
Met de overwinning doet Aristos het vormloze Red-Rag/Tachos een gunst. De Waalwijkers, die in het reguliere seizoen indruk maakten, zijn afgezakt naar de een na laatste plaats in degradatiepoule B. Na de overwinning in Venlo op fusieclub Venlo/Swift heeft de formatie uit Noord-Brabant één punt voorsprong op HARO.

Tussenstand degradatiepoule B:
1. Hellas 7-11
2. Venlo/Swift 7-8
3. Aristos 6-6
4. Tachos 6-4
5. HARO 6-3

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie