Skip to main content

Baijens: “Er is wel wat interesse”

By 25 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tegen Denemarken scoorde Dani Baijens (23) maar weer eens zes doelpunten. De Rotterdammer speelt sterk op het EK in Hongarije en dat valt op.

Advertentie

Baijens is in zes wedstrijden bij 51 goals van de nationale ploeg betrokken. Zelf heeft hij er al 34 in liggen. Ook was de spelmaker van ASV Hamm-Westfalen zeventien keer de aangever.

Wanne en Gidsel
“Ik ben normaal gesproken geen doelpuntenmachine”, zegt Baijens op Ziggo Sport. “Maar bij Oranje is m’n rol iets anders en kom ik vaker in scoringspositie.” Drie kwart van de ballen van Baijens in Boedapest gaan erin waardoor hij op de scoringslijsten meedoet met spelers als Hampus Wanne, Mathias Gidsel en Sander Sagosen.

Aan het eind van vorig seizoen besloot Baijens TBV Lemgo te verlaten en het op een niveau lager in de tweede Bundesliga te proberen. Of hij na dit EK voor ASV Hamm-Westfalen te behouden is moet blijken. “Dit EK kan bij een eventuele transfer helpen”, glimlacht Baijens.

Contact met spelersmakelaar
“Er wordt natuurlijk goed naar het EK gekeken. Ik denk dat er wel wat moois aan zou kunnen komen. Er is wel wat interesse”, geeft de krachtige opbouwer van Oranje toe.

Concreet is de belangstelling voor Baijens nog niet. De Zuid-Hollander richt zich eerst op een goede afsluiting van het EK. Baijens besluit: “Ik focus me op het team en niet mezelf. Maar m’n spelersmakelaar en ik hebben dit toernooi wel wat vaker contact.”

Foto: FotoReza

Advertentie