Skip to main content

Barca verdedigt Champions League-titel

By 20 juni 2022Voorpagina

Barca heeft afgelopen weekend in Köln de Champions League-titel met succes verdedigd. Het is de elfde keer dat de Spaanse landskampioen de Europese beker omhoog mocht houden.

Advertentie

In de eindstrijd met Vive Kielce moesten strafworpen eraan te pas komen (37-35). Namens de kanshebber uit Polen miste Alex Dusjebaev de vierde. Ludivoc Fabregas schoot Barca naar titelprolongatie.

Aleix Gomez
Na een uur spelen stond het door een late goal van Artsem Karalek 28-28. In de verlenging stond Vive Kielce, waar Zaandammer Bertus Servaas de voorzitter is, even voor (31-32). Met zijn zesde zorgde Dika Mem voor de gelijkmaker en strafworpen.

Rechterhoekspeler van Barca Aleix Gomez maakte er tegen Vive Kielce tien. Een dag eerder in de halve finale tegen THW Kiel (34-30) was de rappe Spanjaard al goed voor twaalf treffers. Gomez mag zich de topschutter van het Europese jaar noemen.

Brons voor THW Kiel
Het brons in Köln is naar THW Kiel gegaan. Na 34-34 in de reguliere speeltijd werd Veszprem in de penalty shoot-out geklopt. De Hongaren misten er drie. Zo pakte Niklas Landin de vierde en zorgde voor vreugde bij de runner-up van de Bundesliga.

Advertentie