Smalle basis moet Bevo opnieuw helpen, toptransfer in de maak

By 10 augustus 2020BENE-league, Competities, Featured

Na Volendam raakt ook competitiegenoot Bevo een aantal spelers kwijt. Basiskrachten blijven. Wat is er aankomend seizoen mogelijk in Panningen, waar een toptransfer aanstaande is?

Door de coronacrisis mochten Yme Bertels en Arjan Versteijnen op zoek naar een nieuwe club. Bevo kon het tweetal niet meer betalen en koos ervoor om de selectie van de geel-blauwen op een andere manier op financieel gebied te helpen. Talent Martijn Poot gaat zijn geluk beproeven bij eredivisionist Quintus.

Ook de naam van Daniël Eggert kan aan het rijtje met vertrekkende spelers worden toegevoegd. Na één seizoen gaat de Deen Bevo verlaten. Waar de linkspoot in Nederland geen baan kon vinden, lukte hem dat in zijn thuisland wel.

Smalle selectie
Vaste krachten als Niek Jordens, Dario Polman en Jeroen van den Beucken blijven Bevo trouw. Ook aanwinsten als Niels Poot en Nick de Kuyper zijn aankomend seizoen in De Heuf te bewonderen.

De afgelopen jaren moest hoofdtrainer Jo Smeets het meer dan eens doen met een smalle selectie. Bevo plaatste zich afgelopen seizoen voor de Final4 van de BENE-League. Het finaleweekend werd door de opmars van het coronavirus afgelast.

Kobe Serras
Ook aankomend seizoen puilt de wedstrijdselectie van Bevo, door de uitgaande transfer, niet uit. Wel is de Noord-Limburgse club is erin geslaagd groeibriljant Kobe Serras te behouden. De jonge Belg maakte in zijn eerste seizoen veel indruk op de rechterhoek.

De naam van Robin Jansen blijft vallen in Panningen. De transfer van de linkeropbouwer naar Bevo lijkt rond. Jansen, die Bevo in 2018 inruilde voor Volendam, traint reeds mee met zijn oude club. Een officieel bericht blijft nog altijd uit.

Belgische ploegen
Bevo zou de competitie begin september in eigen huis starten tegen LIONS. Doordat Belgische ploegen pas op 1 oktober weer wedstrijden mogen spelen is de start van de BENE-League uitgesteld. Deze week maakt de competitieleiding meer bekend over het vervolg.

Foto: FotoReza