Bekersprookje Houten duurt voort

By 16 maart 2017Voorpagina

Eredivisionist Alphadeuren/Houten heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geschaard bij de laatste vier van de beker. KWS/Quintus werd donderdagavond in The Dome verslagen: 33-25. 

Advertentie

Tijdens de loting voor de kwartfinale werden topclubs als OCI-Lions en JMS/Hurry-Up ontweken door de formatie van Hans van Dijk. In eigen hal mocht Houten het bloedende Quintus ontvangen. Hekkensluiter van de BENE-League.

Donderdagavond stond doelman Harmen Voogt aan de basis van de bekerzege. Na 7-6 sprintte de thuisploeg bij de Heulse formatie vandaan. Na rust (19-11) werd het geslagen gat met succes verdedigd.

RTV Utrecht rukte uit en maakte een lange samenvatting van de bekerwinst. Check de beelden hier.

Titelhouder verslaat Volendam
In de halve finale kan de Utrechtse eredivisionist gekoppeld worden aan Fiqas/Aalsmeer, Hurry-Up en Lions. De Limburgse titelhouder ontdeed zich met succes van Kras/Volendam en is nog in de race voor titelprolongatie. De ploeg uit Sittard/Geleen mikt in de lente op twee hoofdprijzen.

In Zuid-Limburg waren de Limburg Lions met 35-24 veel te sterk voor de Noord-Hollanders. De mannen van Schmetz waren het hele uur de bovenliggende partij.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie