Bekerwinnaar VOC neemt revanche met Supercup

By 28 augustus 2016Geen categorie

Succes Schoonmaak/VOC heeft beslag gelegd op de Supercup. In The Dome in Houten werd landskampioen Sercodak/Dalfsen verslagen. Zo wint de formatie uit Amsterdam het allereerste treffen met de grote concurrent na de zenuwslopende finale om het landskampioenschap. 

Advertentie

Traditiegetrouw is de strijd om de ‘Johan Cruijff Schaal van het handbal’ een debutantenbal. Bij zowel de talentenfabriek uit het Oosten als de geroutineerde ploeg uit de hoofdstad maakte het publiek kennis met nieuwe gezichten. Zo maakten onder meer Wilsterman, Koppe en Janssen hun opwachting voor Dalfsen en liet Bert Bouwer de talentvolle Housheer, Van Wetering en Beugels debuteren.

Gesloten dekking
Bij 5-9 in het eerste bedrijf kroop het Dalfsen van olympiër Portengen tot 10-11 dichterbij. Mede door een prima rush van cirkelloopster Jill Kooij. Veel dichterbij kwamen de roodhemden niet. Na rust (10-13) bleef VOC constant aan de goede kant van de score. Het jonge Dalfsen zocht het gaatje in de dekking, maar stuitte veelal op de gesloten dekking van de bekerwinnaar.

Sanne Leenders  
Breekpunt in de wedstrijd kwam tien minuten voor tijd. Typerend kwam de landskampioen uit Overijssel niet door de dekking van VOC heen, waarna Demi Dijkstra in de break-out het gaatje op vier bracht (14-18). De uitstekend keepende Leenders gaf bij 17-20 met een goede stop het laatste zetje voor de Supercup-winst.

Met twee mooie afstandstreffers bracht Charris Rozemalen de eindstand op 17-22. De Supercup is een klein doekje tegen het bloeden. Het bloeden van het verloren landskampioenschap eind mei. De eerste prijs van het nieuwe seizoen gaat mee naar Amsterdam.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jaap van der PijllAdvertentie

Join the discussion One Comment