Belangrijke overwinning in Champions League voor Metz Handball

Door een thuisoverwinning op belager Ferencvaros (30-29) heeft Metz Handball gistermiddag uitstekende zaken in de Champions League gedaan.

Advertentie

Een aantal dagen geleden ging de formatie van Manu Mayonnade nog ten onder tegen de Hongaren. Op vreemde bodem ging Ferencvaros met de twee punten aan de haal.

Ook in het uitduel zagen de gasten, waar Angela Malestein zes keer scoorde, mogelijkheden op een positief resultaat. Bij rust stond het 14-17 voor Ferencvaros.

23-26
Na de pauze kwam Metz Handball terug van een 23-26 achterstand. Yvette Broch, die gisteren bekendmaakte heus weer voor Oranje te willen spelen, speelde in de dekking een rol. Debbie Bont en Ailly Luciano scoorden ieder twee keer. Bij 29-29 en nog één seconde op de klok kreeg Metz Handball nog een strafworp.

De vierde van de Sloveense Tjasa Stanko betekende de eerste voorsprong van de thuisploeg en beslissing in Noord-Frankrijk. Door het gelukkige resultaat blijft Metz Handball tweede in de poule. Met één punt meer én een wedstrijd te goed gaat Rostov-Don nog aan de leiding.

Harma van Kreij
Ondanks vier doelpunten van international Harma van Kreij is RK Krim Mercator er niet in geslaagd concurrent Team Esbjerg te kloppen. In Denemarken werd het 33-23 (16-11).

Lees ook: Van der Heijden bezorgt Borussia Dortmund tweede zege in kampoioenenbal
En ook: Wel topschutterstitel, geen punten voor Abbingh

Advertentie