Belangrijke play-offzege Odense HC, sterk optreden Wester

Odense HC heeft in de laatste groepswedstrijd in de Deense titelstrijd Viborg HK geklopt en stijgt zo naar de eerste plaats in de poule. Bij de laatste vier komen Tess Wester en consorten titelhouder Team Esbjerg tegen.

Advertentie

Na 17-13 wist Odense HC vanmiddag met 30-25 te winnen van Viborg HK dat voorafgaand aan het treffen nog eerste in de play-offpoule stond. Nycke Groot (vijf doelpunten) en Lois Abbingh (zes) werkten zich op het scoreformulier.

42 procent
Met liefst achttien stops blonk Wester – bezig aan haar laatste weken bij de oranje-witten, want ze vertrekt naar CSM Bucuresti – uit. De goalie van Oranje kwam tot een reddingspercentage van liefst 42 procent.

Door het resultaat komt Odense HC op negen punten. Evenveel als Viborg HK, maar eerstgenoemde club heeft in onderlinge duels beter gepresteerd. Daardoor begint de Nederlands getinte ploeg in de halve finale in eigen huis.

Estavana Polman
Het Team Esbjerg van Estavana Polman is daarin de tegenstander. De andere partij bij de laatste vier gaat tussen kampioenskandidaat Herning-Ikast Handbold, dat in de slotronde Team Esbjerg met 21-31 heeft verslagen, en Viborg HK.

Advertentie