Skip to main content

Beleefde Belg Strauven in Sittard helemaal opgebloeid

Hij maakt zich niet snel druk en laat de wereld graag eens aan hem voorbij gaan, maar de 23-jarige Belg van LIONS Pieter Strauven is inmiddels in staat als het moet herrie te schoppen binnen de lijnen.

Advertentie

Tijdens de finale van de BENE-League beet Strauven met flitsende acties, assists, boze blikken en doelpunten flink van zich af. Tegen de landgenoten van Achilles Bocholt moest het even, volgens de middenopbouwer. “Een dag eerder tegen Aalsmeer was het van mijn kant wat bleekjes. De winst in Den Bosch was wat onverwachts, maar wel heel welkom. Mijn eerste grote prijs”, vertelt Strauven. 

In 2018 kwam de spelmaker over van Tongeren. “Ik heb me meteen thuis gevoeld bij LIONS. Mijn woonplaats Maasmechelen ligt dichtbij Sittard. We spreken hetzelfde dialect. Dat werkt wel mee. Het voelt heel familiair”, zegt Strauven.

Hij had even de tijd nodig, maar onder de Duitser Christopher Jauernik is de gevoelige Belg een belangrijke schakel geworden. “Ik vind zijn manier van communiceren met de groep heel fijn”, legt Strauven uit. “Hij voelt ons goed aan. Als ik in het veld de oplossing niet meer zie dan helpt Christoph me. Dat werkt ook andersom. Als het lekker loopt geeft hij me vertrouwen het spel te maken. Onder hem ben ik opgebloeid.”

Advertentie

Slecht in appen
In zijn thuisland volgt Strauven de studie Filosofie. “Ik wilde het werkleven nog een jaar uitstellen en kon deze studie in een verkort traject volgen. Ik mag graag met mijn kop bezig zijn”, vertelt Strauven. Hij maakt liever een lange wandeling dan dat de spelmaker eindeloos scrolt op Instagram. “Het liefst had ik helemaal geen telefoon. Dat slokt zoveel tijd op. Het is afleiding. Als de jongens van LIONS mij een berichtje sturen zie ik niet altijd de noodzaak te reageren. Ik zie ze op de trainingsavond wel. Daar mag Ivo Steins graag grapjes over maken.”

“Op zondag volg ik nu ook gitaarles. Ik wil niet alle eieren in één mandje stoppen. Als tiener deed ik alles voor handbal, maar nu wil ik verder kijken”, is Strauven niet van zijn stuk te brengen. “Ooit zou ik wel in het buitenland willen spelen en wonen. In een mooie competitie. Voor het avontuur. Dat lijkt me cool om te ervaren ook al zou het uitlopen op niets. Ik maak toch veel trainingsuren en dan zou dit een beloning zijn.”

Meer zelfvertrouwen
Eerst de HandbalNL League waar na tien speelrondes de top-2 om de landstitel gaat spelen. “De BENE-Leaguewinst heeft de verwachtingen bij LIONS groter gemaakt, maar we hebben geen punten meegenomen. Zijn net als de andere ploegen op nul begonnen. Naast Aalsmeer vind ik ook dat Bevo, waar Arjan Versteijnen terug is, en Volendam kanshebbers zijn. Zelfs Hurry-Up waar we onlangs een puntje hebben gepikt moeten we in de gaten houden.”

“De hoofdprijs heeft bij de jonge gasten van de groep wél voor meer vertrouwen gezorgd. Denk aan Robin Leunissen en Scott de Hoogh”, gaat Strauven verder. “Voor veel jongens de eerste prijs en meteen een goede. Er wordt niet meer zoveel getwijfeld. We hebben het fijn met elkaar.”

Op naar Panningen
Strauven hoopt vanavond in Panningen twee punten tegen Bevo te scoren. “Een derby zeggen ze in Limburg, maar het is niet meer zoals vroeger. Kop tegen kop”, besluit de Belg. Lachend: “Al heeft Ivo het al dagen over deze wedstrijd. Die maakt zich druk. We zullen genoeg strijd gaan leveren. LIONS – Bevo is inderdaad een mooi affiche.”

Advertentie