België krijgt na gesteggel weer geen kampioen

By 8 juni 2021België, Europa, Voorpagina

Voor het tweede jaar op rij krijgt de Belgische competitie geen landskampioen. Er is voorafgaand aan de titelstrijd nogal wat fout gegaan. Het seizoen met één week verlengen bleek niet haalbaar.

Advertentie

Door besmettingen bij finalist Visé vorige week dinsdag werd de beslissende partij in Hasselt nog geen dag later door bondsleden afgeblazen. Opponent Achilles Bocholt had sterke twijfels bij de gang van zaken.

Volgens de titelhouder, waar international Evert Kooijman vertrekt, zouden de regels gevolgd moeten worden. Een apart comité zou zich eerst over het vraagstuk moeten buigen. Een nieuwe speeldatum werd op donderdag voorgesteld: niet 5 juni, maar de twaalfde.

Spelers vrijaf
Achilles Bocholt steigerde, want de laatste competitiedatum werd met het voorstel overschreden. Topspeler Sergio Rola zat al op het vliegtuig naar zijn thuisland Portugal. Het seizoen met één week verlengen bleek niet haalbaar.

Advertentie

Nu is er door de KBHB besloten dat de finale niet wordt gespeeld. “Alle deelnemende clubs hebben zich zo georganiseerd dat vanaf maandag de spelers vrij waren. Het slechtste wat wij als federatie hadden kunnen doen was onze wil doordrijven”, legt bondsvoorzitter Jean-François Hannosset uit.

Hannosset vervolgt: “Vandaar is er met heel veel spijt, maar eveneens met heel veel begrip voor de situatie van de betrokken clubs en hun spelers, beslist om de Final Six niet te laten doorgaan. Ondertussen is ook bekend dat bij Sporting Pelt problemen zijn door besmettingen en zal ook de kleine finale dit jaar niet meer gespeeld worden.”

BENE-League
In de lente gingen de beste zes clubs van België nog de strijd met elkaar aan om de schaal. Het gevecht bereikt het hoogtepunt niet en er wordt over de grens uitgekeken naar na de zomer wanneer de BENE-League starten moet.

Advertentie