Belgische BENE-Leagueclubs boycotten livestreams

0

De zes Belgische clubs in de BENE-League gaan geen livestreams verzorgen. Dat hebben de deelnemers middels een brief aan het bestuur van de grensoverschrijdende competitie medegedeeld. 

De beslissing te stoppen met het livestreamen van thuiswedstrijden is ingegeven door frustraties door het uitblijven van oplossingen die al lang heersen bij de Belgische clubs: Achilles Bocholt, Visé, Tongeren, Sporting NeLo, Initia Hasselt en Atomix. De zes deelnemers hebben hun standpunt onlangs op een vergadering ingenomen en gedeeld.

Zo wordt het bestuur van de BENE-League onder meer het missen van communicatie en transparantie naar de deelnemers toe verweten. Ook zetten de Belgische clubs vraagtekens bij het functioneren van de website van de BENE-League en het nieuwe videoplatform: www.handbalnl.tv.

Bijbenen
In 2008 werd de BENE-League in het leven geroepen. De competitie is in sportief opzicht erg in sterkte toegenomen. Gelijktijdig proberen de Nederlandse en Vlaamse bond op marketing- en communicatievlak bij te benen. Sinds dit seizoen werkt de BENE-League met een videoplatform waarbij fans online de wedstrijden kunnen volgen. Tevens levert dit bewegend beeld voor PR-doeleinden op.

Het is niet de eerste keer dat de Belgische deelnemers hun eigen plan trekken. Zo zijn ze met het tv-station uit België Sportbeat in zee gegaan. Sportbeat woont alle thuiswedstrijden in België bij en samenvattingen en reacties zijn na de tijd te zien op internet en Belgische televisie.

Korte termijn
De zes Belgische clubs in de BENE-League houden de boycot vol tot de gestelde pijnpunten op korte termijn worden aangepakt. Zo moeten de fans het in ieder geval aankomend weekend stellen zonder livestreams uit België. Over de grens staat zaterdagavond Visé-Hurry-Up en Sporting NeLo-Achilles Bocholt op het programma.

Lees ook: Volendam eindelijk thuis, LIONS-Aalsmeer en test Hurry-Up

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here