BENE-League moet opleidingscompetitie worden

1

De BENE-League moet een opleidingscompetitie worden. Dat is te lezen in een persbericht van het NHV en KBHB.

In het persbericht delen alle aangesloten bonden mee dat na overleg besloten is ook de komende vier seizoenen door te zetten met de BENE-League. LIONS, Bevo, Hurry-Up, Aalsmeer en Volendam nemen na de zomer namens Nederland deel aan de grensoverschrijdende competitie.

De aangescherpte doelstelling van de BENE-League streeft ernaar om een kwalitatieve opleidingscompetitie uit te bouwen waarbij het accent komt te liggen op de jeugdopleiding en talentontwikkeling ten voordele van de club, supporters, media, partners en nationale jeugdselecties. Hoe de competitieleiding dit wil bewerkstelligen is nog niet bekend gemaakt.

Raad van Toezicht
In 2008 zag de BENE-League het levenslicht. De doelstelling van de grensoverschijdende competitie was het sportieve niveau van handbal in beide landen te verhogen. In de afgelopen seizoenen is onder meer kritiek gekomen op het aantal buitenlandse spelers bij deelnemers.

Komend seizoen bestaat de BENE-League uit 11 clubs: 5 Nederlandse en 6 Belgische. In seizoen 2021-2022 zal dit weer zes om zes zijn.  Om de organisatie efficiënter, kwalitatiever en professioneler in te vullen hebben de bonden gezamenlijk besloten een nieuwe structuur neer te zetten bestaande uit een Raad van Toezicht (RvT), een professioneel BENE-League Manager en een BENE-League Platform.

BENE-League Board
De aanstelling van de BENE-League manager zal in juni gebeuren. De oprichting van de Raad van Toezicht heeft als gevolg dat de BENE-League Board zal ophouden te bestaan. 

Foto: FotoReza

1 REACTIE

  1. Direct doorpakken !!
    Maak gebruik van de populariteit van het dames handbal en start direct met de BENE-League voor vrouwen, de blauwdruk ligt er.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here