Bereikt Oranje opnieuw de halve finale?

0

Het is een voor de Oranjedames een belangrijke dag in WK-speelstad Kumamoto. De nationale ploegt treft Zuid-Korea en is wéér in de race voor een plaats bij de laatste vier op een eindtoernooi.

Door de nederlaag tegen Denemarken (27-24) heeft Nederland het lot niet meer in eigen handen. Bij een overwinning op Zuid-Korea moet de nationale ploeg duimen dat Noorwegen – Duitsland een winnaar krijgt.

De afgelopen vijf grote eindtoernooien bereikte Nederland de halve finale. Op het WK in 2015 en EK in 2016 wist Oranje de partij bij de laatste vier zelfs te winnen. In de eindstrijd was Noorwegen twee keer te sterk, waardoor Nederland tweemaal zilver won.

Brons
Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, het WK in 2017 en Europees kampioenschap van vorig jaar in Frankrijk schaarden Polman en consorten zich bij de laatste vier. Bij de twee laatstgenoemde eindtoernooien volgde brons. In Brazilië ging Nederland de troostfinale ten onder.

Lees ook: Ook aanstaande tegenstander Zuid-Korea heeft vormdip

Nederland – Zuid-Korea wordt om 7:00 Nederlandse tijd gespeeld. Ziggo Sport zendt de partij uit. Aansluitend is Servië tegen Denemarken. Noorwegen – Duitsland is om 12:30.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here