Skip to main content

OCI-Lions vs Targos Bevo; meer dan een derby!

Vanavond om 19:30 uur staat in Sittard de wedstrijd OCI-Lions – Targos Bevo op het programma. Een interessant affiche gelet op het Limburgse karakter van dit duel, maar tevens een absolute kraker in de strijd om het landskampioenschap. De nummer één in de kampioenspoule, OCI Lions, verloor nog geen enkele wedstrijd sinds zij terugkeerde in de Nederlandse Eredivisie. De nummer twee, Targos Bevo, verspeelde tot nu toe slechts één punt. 

Advertentie

Drie keer eerder dit seizoen stonden de Lions en Bevo tegenover elkaar. Een keer won Lions, een keer won Bevo en een keer eindigde het duel gelijk. Daarmee vormt de formatie uit Panningen een ware angstgegner voor de normaal niet te kloppen Limburg Lions.

Waarom OCI-Lions altijd zoveel moeite heeft met de Noord – Limburgers? Bevo-coach en tevens berucht leeuwentemmer Martin Vlijm heeft daar wel een verklaring voor; Lions – Bevo is een derby, daarin spelen altijd veel meer factoren een rol dan bij andere wedstrijden. Ook hebben wij twee jaar geleden de finale om het landskampioenschap van hun gewonnen terwijl zij de torenhoge favoriet waren. Lions wilde gewoon te graag winnen en legde zich zelf ook die druk op. Wij kwamen vrij onverwacht in de finale en wonnen hem ook nog. Zo’n tik neem je natuurlijk wel mee.”

“Het calimero-gevoel begint hier steeds meer te verdwijnen”

Vanavond verwacht Vlijm een spannend potje handbal in Sittard. De 57 jarige Amsterdammer ziet zijn ploeg als gelijkwaardig aan Lions: “Het calimero-gevoel begint hier steeds meer te verdwijnen. Mijn spelers weten inmiddels dat ze niet onderdoen voor Lions. Dat moet nu ook bij de rest van de club een beetje gaan doordringen. Bevo – Lions is meer dan alleen een derby. Het gaat om de landstitel.”

Over de kansen van Bevo vanavond in Sittard was Vlijm erg duidelijk; “We kunnen ze gewoon hebben. Dat hebben we ook afgelopen seizoen al meerdere keren laten zien. Vooral in Sittard spelen wij altijd goed. Een keer gelijk en een keer gewonnen. Wij zijn de enige ploeg die kan zeggen dat we drie punten hebben gehaald in de Fitland XL. Daar willen we vanavond vijf punten van maken.”

De wedstrijd tussen OCI-Lions en Targos Bevo begint vanavond om 19:30 uur in Sittard. De wedstrijd is te volgen via de livestream.

Foto: FotoReza

 

 

Advertentie