BFC klopt runner-up in The Dome

Hoogvlieger BFC heeft zich in de titelstrijd in de eredivisie gemengd door op een doordeweekse avond runner-up Houten in eigen huis te verslaan: 29-30.

Na 15-14 bij rust sloeg BFC in The Dome na minuut vijftig een gaatje. Stan Dohmen, Jeroen Croonen en Martijn Meijer tilden de score van 26-27 naar 26-30.

In de slotminuten kwam Houten, waar trainer/coach Freek Gielen gaat stoppen, nog heel dichtbij. Na doelpunten van Milo Bos, Dennis Vesters en Tim Zonneveld werd er in de laatste twee minuten van het inhaalduel niet meer gescoord door beide partijen.

29-17
Eerder dit seizoen verloor Houten ook in Beek al van BFC. Toen werd het liefst 29-17 voor de nummer drie op de ranglijst die in Utrecht onder leiding van Maurice Canton (foto) stond.

Door de vierde nederlaag van het seizoen haakt Houten af in de kampioensstrijd en is het een kwestie van tijd dat Tachos de schaal omhoog houdt. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil in verliespunten tussen de nummers één en twee van de eredivisie zes.