Skip to main content

BFC stijgt naar plaats negen, geen problemen titelkandidaten

By 7 februari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

BFC heeft afgelopen weekend goed geboerd en is naar plaats negen in de eredivisie gestegen. Ook twee punten voor de titelkandidaten in de competitie.

Advertentie

In eigen huis nam BFC het zaterdag op tegen concurrent DSVD. Voorafgaand aan de degradatiekraker hadden beide teams vijf punten.

Vlak voor het rustsignaal maakte Dagmar Oude Voshaar namens de gasten uit Deurningen 16-14. Na de pauze sloeg BFC een eerste gaatje. Mirre Cremers tekende voor de 20-15.

Van Rijnsoever en Cremers
Vlak voor het ingaan van het slotkwartier was het Rianne van Rijnsoever die niet alleen de aansluitingstreffer maakte, maar de jeugdinternational aan de zijde van DSVD scoorde zelfs de 20-20. Pas bij 25-21, opnieuw Cremers, had BFC weer wat lucht.

Na de 28-25 van Jaimy Habets kwam DSVD dertig tellen voor het nog een laatste keer dichterbij, maar verder dan 28-27 kwam de formatie van Jan Majoor niet. Zo klimmen de dames van trainer/coach van BFC Harold Nusser op de ranglijst.

Advertentie

Quintus in Raalte
Geen problemen voor titelkandidaten HandbaL Venlo, Quintus en ook SEW. Eerstgenoemde ploeg rekende in Zuid-Limburg af met provinciegenoot V&L: 18-33 (8-17). Een dag later wist SEW in Cothen laagvlieger Fortissimo met 14-34 te kloppen.

Quintus heeft in de zeventiende speelronde in de eredivisie bij Kwiek uitgehaald: 24-38 (15-18). Mede door acht goals van Celine Michielsen en zeven keer Anouk Zwinkels liep Quintus in Raalte na 14-15 ver uit. Zo blijft de Heulse formatie achter HandbaL Venlo en VOC, dat niet in actie kwam tegen VZV, derde in de eredivisie.

Uitslagen eredivisie:
V&L – HandbaL Venlo 18-33
Kwiek – Quintus 24-38
BFC – DSVD 28-27
Fortissimo – SEW 14-34

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie