Skip to main content

BFC stoot voormalige fusiepartner uit de beker

Smezo/BFC heeft OCI/Lions 2 een gevoelige tik uitgedeeld in de bekercompetitie. De voormalige fusiepartner uit Beek liet geen spaan heel van de opleidingsploeg van de landskampioen: 22-31.

Advertentie

Sinds 2008 was BFC onderdeel van de roemrijke fusie tussen buren Sittardia en V&L. In 2016 maakte de club uit Beek bekend zich los te rukken van het Lions-project, omdat de club eigen ambities heeft. Een aantal maanden later staat de formatie van Nick Onink op een knappe tweede plaats in de eerste divisie en lonkt promotie naar de eredivisie.

Limburgs derbyhandbal
De loting van de nationale beker koppelde BFC aan gevoelige opponent Lions 2. In een goed gevuld Glanerbrook stond gisteren een ouderwets avondje Limburgs derbyhandbal op het programma. Ruim zeshonderd toeschouwers zagen BFC uit de startblokken schieten.

Onder leiding van voormalige ‘Lions’ Teun Lemmens, goed voor tien treffers, en doelman Freek Janssen zag BFC het jonge Lions 2 pas na een klein kwartier scoren. Toen had de gedreven ploeg van Onink al zeven goals gemaakt. Via 7-13 en 12-22 klonk bij 22-31 het verlossende eindsignaal en ontstond een uitbarsting van vreugde aan Beekse kant, terwijl de talentvolle buren uit de eredivisie afdropen.

1993
Zo voegt het hongerige BFC zich bij de laatste zestien van de beker. Mochten de donkergroenen het grote Lions willen treffen, dan moet het nog twee rondes in de beker overleven. Door de beschermde status van de Limburgse landskampioen stroomt de formatie van Schmetz pas in de tweede kwartfinaleronde in. In 1993 legde BFC voor het laatst beslag op de nationale beker.

Foto: Ronald Jans

Advertentie