Skip to main content

Bijrol drukt pret niet bij Voorwaarts, ook Camelot figureert

By 25 oktober 2022Beach Handball, Voorpagina

Nederlandse deelnemers Voorwaarts en Camelot zijn op de EHF Beach Handball Champions Cup op respectievelijk plaats dertien en twaalf geëindigd.

Advertentie

Beide teams hebben daarmee op het Portugese eiland Porto Santo een bijrol gespeeld. Voorwaarts en Camelot waren al na de poulefase uitgeschakeld om de topposities van het Europees kampioenschap voor clubteams.

Allemaal uit eigen dorp
Dat drukte vooral bij Voorwaarts de pret niet. De eerste divisionist uit Twello mocht als nummer twee van het NK Beach Handball, eind augustus gehouden in Stadskanaal, meedoen aan het EK voor landskampioenen. Het enthousiaste Voorwaarts heeft drie van de zeven wedstrijden weten te winnen.

Dat deed de Gelderse ploeg met allemaal speelsters uit eigen dorp. Op de finaledag zagen zij OVB Beach Girls met het goud aan de haal gaan. In de eindstrijd waren de Hongaren sterker dan HEI Dame Beach Handball uit Denemarken waar landgenoot Linnet Popping meedeed.

Nog vierde op EBT Finals
Waar Camelot in het voorjaar nog op plaats vier van de EBT Finals eindigde, kon het afgelopen week tijdens de EHF Beach Handball Champions Cup geen potten breken. De Tilburgers hielden in Portugal slechts vier ploegen onder zich. In het mannentoernooi ging de eindoverwinning naar BHT Petra Plock uit Polen.

Nog eens twee andere landgenoten lieten zich op Porto Santo zien. Koen Nijhuis en Stijn Westerhof waren als scheidsrechter actief op de EHF Beach Handball Champions Cup. Het jonge duo is indoor in de Nederlandse eredivisie te bewonderen.

Advertentie