Blikvangers op een rij: “Een mogelijke topaankoop”

By 4 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, BENE-league, Competities, Voorpagina

De BENE-League is terug! Vijf journalisten kiezen een blikvanger uit de grensoverschrijdende topcompetitie in eigen land en België uit.

Advertentie

Tom van der Wilt, De Limburger
Ik kijk vooral uit naar de rentree van Bartek Konitz in Nederland en België. Kan hij na al die jaren ervaring in het buitenland Sporting Pelt op sleeptouw nemen en een prijs bezorgen? Daarnaast ben ik benieuwd naar de onderlinge verhoudingen tussen de clubs. Er zijn veel wisselingen geweest en de nodige mensen gestopt. Toch tip ik Bocholt weer als winnaar. Zij hebben nog altijd de beste en breedste selectie.

Peter Lotman, AD
Ik ben het meest benieuwd naar de verdere ontwikkeling van Donny Vink, de trefzekere hoekspeler van Aalsmeer. Zijn overgang van Hellas verliep destijds soepel. Zonder schroom bleef de Hagenaar scoren. Onbevangen zette Vink zijn sterke spel voort bij de landskampioen en groeide uit tot vaste basisspeler. Ik ben benieuwd tot welke hoogte zijn kwaliteiten nog verder reiken, nationaal en eventueel internationaal.

Sjoerd Jansen, Dagblad van het Noorden
Het wordt interessant om de verrichtingen van oud-internationaal Bartek Konitz te gaan volgen. Inmiddels 36 jaar oud, maar nog steeds een uitstekende handballer. Dat was weer eens te zien in de oefenwedstrijden die hij onlangs in Zwartemeer tegen Volendam en Hurry-Up speelde. 

Advertentie

Wel moest hij in het laatste duel met een lichte blessure voortijdig naar de kant. Maar als hij fit blijft heeft zijn nieuwe werkgever Sporting Pelt uit Neerpelt met zijn terugkeer in onze contreien een goede zaak gedaan. Konitz kan nog steeds anderen goed in stelling brengen en ook zelf keihard uithalen. Een mogelijke topaankoop. 

Ingrid Lemmens, De Limburger
Bartek Konitz. Wat kan deze Poolse, Nederlandse routinier nog met zijn 36 jaar. Is hij de man die Sporting Pelt aan de titel in de BENE-League gaat helpen? Of gaat zijn leeftijd een rol spelen en krijgt hij te vaak te maken met pijntjes.

Stijn Steenhuis, Handbal Inside
In twee jaar tijd is Kobe Serras bij Bevo uitgegroeid tot basiskracht. In de lente tijdens de HandbalNL League heeft de jonge Belg laten zien met zijn linkerpoot op heel veel manieren te kunnen scoren. Als Serras zijn ontwikkeling doorzet gaat Bevo dit seizoen heel veel plezier aan de beweeglijke rechteropbouwer beleven.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie