Boomhouwer verslaat landgenoten, HSG Nordhorn-Lingen ten onder

By 1 maart 2021maart 3rd, 2021Buitenland, Duitsland, Featured, Heren Oranje, Oranje

Jeffrey Boomhouwer heeft met Bergischer HC de confrontatie met het Nederlands getinte TBV Lemgo gewonnen. Daarmee blijft de ploeg van de linkerhoekspeler van Oranje bovenin de Bundesliga meedraaien.

Advertentie

Bergischer HC – TBV Lemgo was het duel tussen de nummers zes en veertien van de ranglijst. Al voor rust was het verschil vier voor de thuisploeg (16-12).

Zes uit zeven
Daar kwam in de tweede helft geen verandering in. Namens de gasten maakte Dani Baijens opnieuw een goede indruk. Net als tegen SG Flensburg-Handewitt scoorde de middenopbouwer die moet vertrekken erop los.

Tegen Bergischer HC maakte Baijens zes uit zeven. In de slotfase kwam jongeling Niko Blaauw namens TBV Lemgo binnen de lijnen. De spelmaker is afgelopen zomer overgekomen van Aalsmeer en al aangesloten bij de hoofdmacht van de Bundesliga-club.

Patrick Miedema
Geen zege voor HSG Nordhorn-Lingen. Middenmoter HC Erlangen was met 35-29 (15-15) te sterk voor de degradatiekandidaat. Namens de gasten maakte Patrick Miedema vier goals.

Met negen punten staat HSG Nordhorn-Lingen net onder de degradatiestreep op de zeventiende plaats in Duitsland. Het gat met de veilige plaats zestien, waar HBW Balingen-Weilstetten staat, is twee punten.

Oranjemannen
Over een week komen de internationals die in Duitsland actief zijn elkaar in eigen land tegen. Op 8 maart komen 24 Oranjeheren samen om voor te bereiden op het EK-kwalificatieduels tegen Polen dat op 13 maart gepland staat.

Foto: FotoReza

Advertentie