Skip to main content

Borussia Dortmund blijft puntloos achter in Montenegro

Borussia Dortmund blijft in de Champions League op twee punten steken. Na een hoopvolle eerste helft (15-15) ging opponent Buducnost toch met de volle mep aan de haal: 31-27.

Advertentie

Na de pauze zette Buducnost snel de toon. De formatie waar de Francaise Allison Pineau de blikvanger is liep uit naar 20-15.

In het slotkwartier kwam Borussia Dortmund even terug tot 24-22. Coach van de Duitse topploeg André Fuhr maakte op het parket van groepsgenoot Buducnost gebruik van zijn drie doelvrouwen. Landgenoten Rinka Duijndam en Yara ten Holte, die kort voor tijd nog even werd ingezet, konden het verschil niet maken.

Laura van der Heijden
Met vijf goals uit zes pogingen toonde Laura van der Heijden haar effectiviteit. Ook Kelly Dulfer kwam tegen Buducnost tot vijf doelpunten. Met vier treffers speelde de international, die in de punt haar verdedigende waarde liet zien, vooral een goede eerste helft.

Plek zes
Samen met HC Podravka Vegeta, dat ruim ten onder ging bij Odense HC (35-20), en het nog puntloze SCM Ramnicu Valcea aast Borussia Dortmund op plek zes in poule B. Deze plaats geeft recht op de tussenronde van de Champions League.

Lees: Zeges voor Odense HC en Ferencvaros

Foto: Tina Kolthof

Advertentie