Skip to main content

Borussia Dortmund blijft rechtovereind in Metzingen

Borussia Dortmund heeft het uitduel met runner-up TuS Metzingen winnend afgesloten: 30-37. Door het resultaat blijven de geel-zwarten de Bundesliga aanvoeren.

Advertentie

Al bij rust was gisteravond het verschil groot (14-20). In de heerschappij van de ongenaakbare koploper in Duitsland Borussia Dortmund kwam in de tweede helft geen verandering.

Inger Smits (zeven doelpunten) en Laura van der Heijden (zes) hielpen de gasten op de juiste weg. Aan de overkant stokte de productie van linkerhoekspeelster van Oranje Bo van Wetering bij drie.

HSG Blomberg-Lippe
De nederlaag is voor TuS Metzingen een dure. De roze-zwarten zakken van plaats twee naar de vierde positie op de ranglijst. Door een walk-over tegen laagvlieger Kurpfalz Bären (43-22) staat SG BBM Bietigheim weer tweede.

HSG Blomberg-Lippe is opgeschoven naar de derde plaats in de Bundesliga. In eigen huis was de formatie van landgenoten Myrthe Schoenaker en Isabelle Jongenelen met 31-29 (19-19) te sterk voor oud-landskampioen Thüringer HC.

Nathalie Hendrikse
De top-5 wordt compleet gemaakt door Neckarsulmer SU. De blauw-gelen rekenden gisteravond af met SV Union Halle-Neustadt: 35-30. Nathalie Hendrikse (zeven keer), Lynn Knippenborg (vier), Jill Kooij (drie) en Anouk Nieuwenweg scoorden namens Neckarsulmer SU.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie