Borussia Dortmund heeft één helft moeite, knappe uitzege VfL Oldenburg

Borussia Dortmund heeft ook HSG Bensheim/Auerbach aan de zegekar kunnen binden. In het vooruitgeschoven Bundesliga-duel hadden de geel-zwarten het é´én helft lastig tegen de thuisploeg.

HSG Bensheim/Auerbach zocht de kleedkamer bij rust met een voorsprong op 15-14. Snel na de pauze stelde Borussia Dortmund, dat het na een zware transformatie verrassend goed doet in de Champions League, orde op zaken.

Merel Freriks, Duits international Alina Grijseels en opnieuw Freriks hielpen Borussia Dortmund aan de goede kant van de score (17-18). In totaal zou de cirkelspeelster van Oranje net als Laura van der Heijden zes keer scoren.

Bij 19-25 was het verzet van HSG Bensheim/Auerbach gebroken. Daar konden doelpunten van landgenoten Sarah Dekker (zes keer raak) en Myrthe Schoenaker (vier uit vier) geen verandering in brengen. Door het resultaat komt Borussia Dortmund op twaalf punten uit zes wedstrijden in Duitsland.

Ook punten in de midweek op vreemde bodem voor VfL Oldenburg. Onder meer door zes treffers van topschutter Isabelle Jongenelen wisten de Noord-Duitsers HSG Blomberg-Lippe met 24-28 (10-15) te kloppen.