Skip to main content

Borussia Dortmund in quarantaine, Van der Heijden moet debuut uitstellen

By 17 november 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

Borussia Dortmund komt tot aan de EK-pauze niet meer in actie. De Bundesliga-ploeg moet in quarantaine.

Advertentie

Vorige week speelde Borussia Dortmund twee keer tegen Györ. Na het tweeluik in de Champions League testten drie speelsters en één fysiotherapeut aan Hongaarse zijde positief op het coronavirus.

Virusvrij
De lokale instanties in Dortmund hebben de koploper van de Bundesliga verzocht in quarantaine te gaan. De wedstrijden tegen HSG Blomberg-Lippe en het Roemeense SCM Ramnicu Valcea gaan niet door.

Na de partijen tegen Györ heeft Borussia Dortmund de gehele selectie twee keer laten testen. Beide keren bleven alle speelsters virusvrij. Toch heeft de GGD van de stad besloten dat de selectieleden in quarantaine moeten.

Een onderlinge partij
Door de beslissing moet Laura van der Heijden haar debuut voor Borussia Dortmund uitstellen. Vorige week maakten de geel-zwarten de tussentijdse komst van de rechterhopbouwer van Oranje bekend. Van der Heijden is overgekomen van het Siofok HC uit Hongarije.

De selectie van Borussia Dortmund telt negen landgenoten. Vijf speelsters zijn geselecteerd voor het EK en spelen door de ingewikkelde omstandigheden tot en met de start van het eindtoernooi op 4 december slechts één oefenduel: een onderlinge partij.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie