Borussia Dortmund kan titel nauwelijks meer ontgaan

Negen punten. Door de zege van Borussia Dortmund op enige concurrent om de titel SG BBM Bietigheim (30-28) is het verschil op de ranglijst tussen de nummer één en twee in de Bundesliga gegroeid tot negen punten.

Advertentie

In Dortmund ging runner-up SG BBM Bietigheim nog rusten met een kleine voorsprong (16-17). Met drie treffers op rij stelde Borussia Dortmund, ongeslagen koploper in Duitsland, na de pauze meteen orde op zaken: 19-17.

Acht doelpunten
Bij de thuisploeg was Kelly Dulfer gisteravond op schot. Met acht doelpunten werd de international niet alleen de topschutter van de kraker, maar deed ze haar aanstaande werkgever in de strijd om de titel ook veel pijn.

Na 28-24 bracht Danick Snelder met twee treffers op rij, de lijnspeelster maakte vier uit vier, de spanning nog heel even terug. Maar de vijfde van Laura van der Heijden betekende weer de marge van drie. Ook Merel Freriks kwam tegen SG BBM Bietigheim tot vijf goals.

Ongeslagen status
Met 48 punten uit 24 duels kan Borussia Dortmund de titel nauwelijks meer ontgaan. De geel-zwarten spelen nog zes wedstrijden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie