Skip to main content

Borussia Dortmund pareert aanval TuS Metzingen, bonuspunt ‘Vipers’

Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga een aanval van TuS Metzingen met overtuiging weten te pareren. Door de 34-24 overwinning blijft het verschil in verliespunten met koploper SG BBM Bietigheim te overbruggen.

Advertentie

Al in de eerste helft maakte Borussia Dortmund korte metten met TuS Metzingen: 17-9. In het tenue van de gasten kwam Britt van der Baan tot vier uit vijf. De rechterhoekspeler heeft afgelopen week bij FRISCH AUF Göppingen getekend.

Van Zijl en Van der Heijden
Namens de thuisploeg in het geel-zwart kwamen positiegenoten Tessa van Zijl (foto) en Laura van der Heijden ieder tot vijf doelpunten. Zowel Van Zijl als Van der Heijden ruilt Borussia Dortmund in de zomer in. Eerstgenoemde gaat naar Spanje, terwijl Van der Heijden bij het Franse Chambray heeft getekend.

Tot die tijd maken de landgenoten nog kans op de Duitse titel. Lijstaanvoerder SG BBM Bietigheim heeft tien punten meer, maar is ook vier wedstrijden vaker in actie gekomen. Beide concurrenten komen elkaar in de lente nog één keer in competitieverband tegen.

Advertentie

Veertig keer
De koploper maakte er op bezoek bij BSV Sachsen-Zwickau liefst veertig: 20-40 (10-16). Oranjedame Kelly Dulfer was namens SG BBM Bietigheim bij tien doelpunten betrokken. Ze scoorde zes keer en tevens vier keer aangever.

Degradatiekandidaat HSG Bad Wildungen Vipers, waar Tessa Bremmer de scepter zwaait, heeft op bezoek bij SU Neckarsulm een bonuspunt gescoord: 33-33. In het blauw van de thuisploeg prikte Nathalie Hendrikse vijf keer raak. Ook Jill Kooij, Lynn Knippenborg (beide drie treffers) en Maxime Struijs (twee) werkten zich gisteravond in Duitsland op het scoreformulier.

Punten voor Sprengers
Mede door Sarah van Gulik (zes goals) en Zoë Sprengers (vijf) maakten HSG Bensheim/Auerbach en TSV Bayer 04 Leverkusen het heel spannend. Na een uur trokken de bezoekers met 31-32 (17-17) aan het langste eind. Zo gaat TSV Bayer 04 Leverkusen over HSG Bensheim/Auerbach heen op de ranglijst en is de nieuwe nummer negen in de Bundesliga.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie