Borussia Dortmund trakteert landskampioen op eerste nederlaag

Door een 38-32 zege op landskampioen SG BBM Bietigheim blijft Borussia Dortmund de ongeslagen koploper van de Bundesliga. Zondagmiddag vielen er tijdens de kraker in Duitsland een hoop goals van Nederlandse makelij.

De thuishaven van Borussia Dortmund zat gistermiddag bomvol. Even kwam de partij, door veiligheidsoverwegingen, in gevaar. Ook veel Nederlanders waren op het topduel afgekomen. Toch kon de tweede helft van start gaan.

Na rust verdedigde de thuisploeg met succes een voorsprong (20-16). Met liefst negen goals werd Kelly Vollebregt topschutter van het duel. Ook wereldkampioenen Kelly Dulfer (7), Merel Freriks (5) en Inger Smits (4) vonden in het doelpuntrijke duel het net.

Invalbeurt
Rinka Duijndam maakte in de tweede helft een succesvolle invalbeurt namens Borussia Dortmund. Door toedoen van de reservedoelvrouw van Oranje wist Borussia Dortmund de voorsprong te behouden. Zo ging landskampioen SG BBM Bietigheim, runner-up met een punt minder, voor het eerst dit seizoen ten onder.

Namens de gasten scoorde Angela Malestein zeven keer vanuit de rechterhoek. De 33-29 kwam van de hand van Laura van der Heijden. De rechteropbouwspeelster was vijf keer trefzeker. Oud-international Maura Visser verzette in het hart van de defensie van SG BBM Bietigheim een hoop werk.

Gehuldigd
Door de winst blijft Borussia Dortmund ongeslagen aan kop in Duitsland. SG BBM Bietigheim zakt naar plaats drie en wordt door de nederlaag ingehaald door HSG Blomberg-Lippe. De nieuwe nummer twee klopte Buxtehuder SV met 27-32. Tessa van Zijl maakte namens HSG Blomberg-Lippe liefst acht goals.

Voor de zege van Borussia Dortmund werden de wereldkampioenen van beide teams gehuldigd. Ook gasten Malestein en Van der Heijden kregen bloemen.

Foto’s: Tina Kolthof