Bouwer heeft van Aalsmeer weer een kampioensclub gemaakt

Coach van landskampioen Aalsmeer Bert Bouwer (69) was vanmiddag een van de gevierde mensen an de winnende zijde. De oud-bondscoach heeft van de Noord-Hollanders weer een kampioensclub gemaakt.

Advertentie

In 2017 voegde Bouwer zich na een periode bij VOC bij Aalsmeer. Voor de komst van de trainer/coach dateerde de laatste landstitel van de zwart-gouden uit 2009. Volendam en daarna LIONS waren de ploeg uit de bloemenstad keer op keer te slim af.

Al in zijn eerste seizoen was het raak voor de ploeg van Bouwer. In de finale van 2018 werd titelhouder LIONS in zowel het eerste als tweede duel geklopt waardoor de tiende landstitel, en eerste ster, een feit was.

Prachtige springplank
Niet alleen hielp Bouwer de hoofdmacht over een dood punt in de clubhistorie. Samen met Wai Wong heeft ook de jeugdopleiding een nog meer duidelijk doel gekregen. Voor spelers als Donny Vink en René de Knegt lijkt Aalsmeer een prachtige springplank en jeugdexponenten Don Hartog en Armando Besseling breken door.

Ook in 2019 pakte Aalsmeer onder leiding van Aalsmeer het goud. Dit keer werd Volendam over twee wedstrijden verslagen. Door het coronavirus kon Bouwer, die tussen 2005 en 2009 de nationale vrouwenploeg van Japan onder zijn hoede had, zich een jaar geleden niet als prijzenpakker bewijzen.

Als het moet
Door twee uitoverwinningen in Sittard heeft Bouwer, die heel goed met Samir Benghanem werken kan, zijn derde landstitel met Aalsmeer binnen. Drie uit drie. Als het moet, staan de mannen van de ervaren oefenmeester er.

Foto: FotoReza

Advertentie