BREAK: IHF kondigt wereldwijd harsverbod aan

“We zullen het gebruik van hars wereldwijd verbieden”: Met deze verklaring aan de Stuttgarter Zeitung zorgde IHF president Hassan Moustafa een paar dagen geleden voor onrust in de handbalscene. Wat klonk als een 1 aprilgrap in de zomer, blijkt nu opeens een serieuze poging van het IHF om het handbal wereldwijd te hervormen. 

Advertentie
IHFPre

IHF voorzitter Hassan Moustafa

Molten
Al eerder kondigde het IHF op haar website aan dat zij streefde naar een harsvrije toekomst. De aanleiding zou zijn dat Molten, een Japanse ballenfabrikant en tevens official partner van het IHF, een zelfklevende bal heeft ontwikkeld. Bij deze deal tussen Molten en de IHF zou een bedrag van ongeveer 1.000.000 dollar gemoeid zijn. Zo meld de website Handball-world.com.

Protest 
Vooral in Duitsland is het protest tegen de aankondigde maatregel hevig. “We hebben een prachtige sport, die moeten we niet zo krampachtig willen veranderen en daarmee stukmaken”, zei Europees-kampioen Rune Dahmke.

Redenen voor harsverbod
De redenen die vanuit het IHF worden aangedragen voor het harsverbod zijn onder andere de schoonmaakkosten die verbonden zijn aan harsgebruik. Verder zou hars ook de vloer beschadigen en zouden de logo’s en kleuren die op de bal staan niet meer zichtbaar na het gebruik van hars.

Bron: Handball-World.comAdvertentie