Skip to main content

BREAKING: Yvette Broch stopt

By 3 augustus 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranjedame Yvette Broch (27) stopt als speler. Dat heeft de international vrijdagmiddag laten weten tijdens een persconferentie bij haar huidige club en werkgever Györi. 

Advertentie

Tijdens de zomerpauze na een slopend seizoen, waarbij de cirkelspeelster de Champions League won met de Hongaarse kampioen, heeft ze besloten te stoppen als topsporter. De international geeft aan fysiek en mentaal te zijn uitgeput. Het contract van Broch in Hongarije is verscheurd.

Waar de toekomst van de Hollander ligt is onbekend. Op de clubwebsite zegt Györi ervan overtuigd te zijn dat Broch terugkeert.

Prijzen
Op social media werd al een tijdje gegist naar de situatie van Broch. De Oranjedame ontbrak tijdens de start van de voorbereiding op verschillende teamfoto’s van de Hongaarse topclub. Er werd gefluisterd over een lichte blessure.

Advertentie

In Nederland kwam Broch uit voor Quintus, waar ze in 2006 als tiener debuteerde in de hoofdmacht, en VOC. Via het Spaanse BM Alcobendas en Metz Handball uit Frankrijk kwam de charismatische lijnspeelster in 2015 terecht bij Györi. Samen met international Nycke Groot hengelde Broch in Hongaarse dienst een hoop prijzen binnen.

Olympische Spelen
Broch was een van de boegbeelden van het rijzende Oranje dat in 2015 voor het eerst de WK-finale haalde. In totaal kreeg ze twee keer zilver (WK 2015 en EK 2016) en eenmaal brons (WK 2017) omgehangen. In de zomer van 2016 schitterde Broch met de nationale ploeg op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waar Oranje, als debutant, net naast het podium eindigde.

Advertentie