BREKEND: Eijlers keert terug naar Nederland

By 27 december 2016BENE-league, Oranje, Voorpagina

Gerrie Eijlers keert terug naar Nederland. De doelman van Bundesliga-club GWD Minden gaat in het nieuwe seizoen aan de slag bij zijn oude liefde: Kras/Volendam.

Advertentie

De 36-jarige doelman liet in 2003 Volendam achter zich. Na liefst zeventien jaar gespeeld te hebben voor de club uit het vissersdorp ging Eijlers op avontuur. Via onder meer SG Solingen en TUSEM Essen stond de international van 2009 tot 2014 onder contract bij SC Magdeburg.

Wens
Afgelopen seizoen promoveerde Eijlers met GWD Minden naar de Bundesliga. Na één jaar verkast de sluitpost, die de wens had terug te keren naar eigen land, naar Nederland. De keuze voor oude liefde Volendam is een simpele optelsom.

In een lastig seizoen zijn de Noord-Hollandse oranjehemden terug te vinden in het rechterrijtje van de BENE-League. De formatie van nieuwbakken hoofdcoach Pjotr Konitz heeft gekampt met veel blessureleed.

BENE-League
In het voorjaar gaat Volendam in de kampioenspoule strijden voor een nieuw seizoen in de grensoverschrijdende competitie. Mocht de club daarin slagen, dan is Gerrie Eijlers na de zomer te zien in de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie