Broch heeft het in Roemenië ouderwets op haar heupen

By 23 september 2021Europa, Voorpagina

Oud-international Yvette Broch (30) maakt op de lijn bij haar nieuwe, Roemeense club CSM Bucuresti ouderwets indruk.

Advertentie

Tegen stadgenoot Rapid Bucuresti scoorde Broch gisteren zeven keer. De 38-30 overwinning van thuisploeg CSM Bucuresti betekent de derde op rij in de competitie.

Bij rust was het verschil tussen beide competitiegenoten al gemaakt (19-11). Vanaf de lijn zorgde Broch, die met Györ al eens de Champions League won, met haar lengte en beweeglijkheid voor veel gevaar.

Sinds de zomer speelt de voormalige Oranjedame in Roemenië. In januari maakte ze bij Metz Handball na twee en een half seizoen gestopt te zijn haar rentree. In de lente volgde de comeback van Broch in het Nederlands team. Doordat de brunette weigerde zich te vaccineren ging Broch niet mee naar de Spelen in Tokio.

CSM Bucuresti, waar ook Tess Wester en de geblesseerde Martine Smeets onder contract staat, heeft in eigen competitie nog niet verloren en voert de ranglijst aan. Broch en consorten komen dit weekend in de Champions League in Kroatië HC Podravka Vegeta tegen.

Interim-bondscoach Monique Tijsterman heeft Broch niet opgeroepen voor de aanstaande interlandweek in oktober. De cirkelspeelster miste al op de longlist met meer dan dertig namen.

Advertentie