Broch stelt zich weer beschikbaar voor Oranje

By 24 januari 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

Als bondscoach van Oranje Manu Mayonnade weer een beroep wil doen op de teruggekeerde Yvette Broch (30), staat de lijnspeelster daar voor open. Dat vertelt Broch aan de NOS.

Advertentie

Twee maanden geleden keerde Broch bij Metz Handball terug op het trainingsveld. Deze maand is de oud-international ook toegevoegd aan de wedstrijdselectie van de ploeg waar Mayonnade aan het roer staat.

Broch: “Ik vond eigenlijk dat ik er nog helemaal niet klaar voor was, had een bangig gevoel om weer op het veld te staan. Iedereen is veel sterker en sneller dan ik, dacht ik. Maar ik had ook het gevoel dat ik weer wilde spelen en ik geniet er onwijs van.”

Twee en een half jaar geleden kondigde ze bij het Hongaarse Györ haar afscheid aan. “De reden dat ik gestopt ben, was dat ik mezelf zoveel druk oplegde en zoveel moest van mezelf. Nu heb ik dat totaal niet.”

Als Mayonnade haar vraagt terug te keren bij de nationale ploeg, gaat Broch in op de uitnodiging. “Als hij vindt dat ik het team kan helpen, natuurlijk wil ik dan aansluiten, maar het niveau is zó hoog. Ik heb tweeënhalf jaar niks gedaan, mijn spieren niet onderhouden. Dus mijn niveau is nog ver van dat van Oranje. Maar wie weet vindt Mayonnade dat ik in de toekomst wel wat kan toevoegen. We zien wel.”

In juli komen de Oranjedames uit op de Olympische Spelen in Tokyo.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie