Skip to main content

Broch tekent bij Györ: “De cirkel voelt rond”

Na een jaar voor CSM Bucuresti te hebben gespeeld heeft Yvette Broch (31) een jaarcontract bij het Hongaarse Györ ondertekend. “Hier heb ik de mooiste, maar ook zwaarste tijden meegemaakt.”

Advertentie

Broch droeg tussen 2015 en 2018 al het groen-wit van de landskampioen van Hongarije. Met Györ wist de cirkelspeelster in 2017 en 2018 de Champions League te winnen. Daarna stopte een opgebrande Broch als prof.

“Het voelt heel anders nu”, laat de voormalig Oranjedame in een exclusief gesprek met Handbal Inside weten. In 2021 zette Broch bij een andere oud-werkgever Metz Handball weer haar eerste stapjes op het veld. “Om kans te maken op de Spelen. Daarna had ik verwacht weer te stoppen, maar kwam CSM Bucuresti en leek me dat een toffe uitdaging. Ik wil het per jaar bekijken.”

Ambros Martin
Broch is niet bang bij Györ weer in oude gewoontes terug te vallen. “Mijn motto is nog altijd dat ik elke training en wedstrijd alles wil geven. Daarna kan ik het allemaal veel beter loslaten. Zodra ik mijn huisje binnenkom spelen heel andere dingen. Ik lig niet meer wakker van een slechte wedstrijd.”

Advertentie

“Wel heb ik goede gesprekken met Ambros Martin, de coach van Györ, gevoerd. Ik leg mezelf niet meer grote druk op, maar verwacht wel van mezelf dat ik op het veld alles geef. Dat mag Ambros en de club dan ook van me vragen”, vervolgt Broch. “Hier heb ik de mooiste, maar ook zwaarste tijden meegemaakt.”

Topfaciliteiten en spannende verwachtingen
Broch voelde zich gevleid door de interesse van de Europese topclub. Ze kijkt uit na het nieuwe seizoen in Boedapest. “Het is natuurlijk een heel grote club. Met topfaciliteiten en spannende verwachtingen”, besluit de cirkelspeelster trots. “Ik ga er van genieten. Bij Györ weten ze dat ik alles geef. De cirkel voelt rond.”

Foto: Györ

Advertentie